torsdag 20 oktober 2011

Återfunnen energi.

Jag har sen ett tag tillbaka varit intresserad av feng shui och att rensa i röran. Har läst en del böcker och följer några bloggar. Det är fascinerande att saker omkring oss kan påverka oss så mycket.
Av och till under åren kommer jag tillbaka till mina funderingar vad jag vill ha ut av livet och hur jag vill leva det. Nu i höst har jag inte kännt det så mycket utan det har varit mer så att livet sprungit på i 120. Jag har haft mycket som jag måste, borde och vill göra. Jag har känt mig splittrad, inget har riktigt blivit klart och beslut har varit svåra att ta.
Under tre års tid har vi i perioder inrett vår vind och håller på att flytta runt lite i våra rum, vilket innebär en del tapetsering mm. Det känns lite som att vi aldrig får ordning på våra rum och var saker ska vara.
Under helgen blev vi dock klara med ett litet förråd som vi tidigare använt som datarum. Där finns nu bara de saker som ska vara där, förrutom lite saker som ska på sonens loppis i november. Jag gjorde också klart en del småsaker som blivit liggande och vänta. Det gick plötsligt lätt att göra saker och jag fick världens energi, trots att en förkylning satte ner min fysiska ork. Allt kändes så lätt och jag mådde väldigt bra.
När veckans sen drar igång med jobb, skola och aktiviteter är det lätt att känna att man inte hinner med igen, så jag har haft en liten dip men jag kommer igen. Det ska bli skönt när alla rum är klara för det de ska användas till och saker hittar sin rätta plats. Det får ta tid men måste gå framåt i småsteg.
Jag tror på feng shui :)

3 kommentarer:

Grodmamman sa...

Åh, detta hade jag också kunnat skriva! Känner precis likadant och försöker sakta, men säkert att rensa och fixa småsaker här hemma. Som du säger, det ger energi att få bort sådant!:)
Längtar efter mitt arbetsrum, det kommer göra att vi får ordning lite överallt här hemma.
Kram

♥ Pia... sa...

Hm ja det där med dippandet.. känner jag igen..De där dipparna kommer dock lite för tätt nu.. inte bra.. måste vända trenden nu och det fort.. Energitjuv som tar lite för tillfället men fan om jag ska låta det påverka mej:).. Nu kör vi hårt.. släpper dipparna i skräpkorgen.. Under helgen som kommer ska jag ta tag i en massa småsaker här hemma.. hoppas bara att förkylningnen min ska släppa ..men oj såå mycket usch det blev :) Vad skönt at få ordning på rumm och ting.. där släpper mycket.. JA nu är det dax för sova.. ladda och ladda om för veckans sista dag..:) syns..
'
Pia

viagra online pharmacy sa...

Detta är en av största bloggar jag har läst sedan någonsin. Din webbplats innehåller mycket nyttig information och jag är säker på att många människor kommer att gilla det som jag gör. Jag willl hålla besöka din blogg väldigt ofta.