söndag 10 januari 2010

Trysil.

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Trysil. Vi åkte tillsammans med samma familj som vi gjort de senaste två åren.
Det har varit en händelserik vecka som vi kommer att minnas länge.
Vi har haft det kallt -25 grader de flesta dagarna. Därmed blev det inte riktigt så mycket skidåkning som vi hade förväntat oss.
Dessutom har vi varit med om diverse missöden. Vi började med att få punktering på vägen upp, och var finns reservdäcket??? under ALL packning. Men vi var på en parkering och det gick hyfsat snabbt. Sen körde vi fel, vilket innebar ca tre mil extra körning. Då var det ganska skönt att komma fram och laga lite mat.

Söndag och måndag hade vi fina skiddagar med för- och eftermiddagspass. När vi åt lunch på måndag hade vi plötsligt inget vatten. Efter några telefonsamtal konstaterades en läcka men vi lovades vatten under kvällen. Dagen efter skulle de gräva upp vägen för att laga läckan. De trodde inte att det skulle ta så lång tid så vi tappade inte upp något vatten. Vid lunch hade vi fortfarande inte något vatten och heller ingen TV bild! På kvällen fick vi tillbaka vattnet men felet var inte åtgärdat.

De skulle gräva igen på onsdag. På onsdag var det rejält kallt. Dottern hade blivit förkyld och bara två av oss åkte slalom, en åkte längdsåkning. Vatten hade vi bunkrat upp i allt vi hade. Men ingen grävde nåt den dagen.
Torsdag morgon vaknade jag av grävskopan. Nu hade vi flyttat bilarna så vi iaf skulle kunna åka nånstans om vi ville.Vattnet var avstängt fram till kl. 22.30, då de äntligen hade lyckats laga felet. Dottern klarade sig själv i stugan en stund när vi andra åkte slalom.
Fredag förmiddag skulle mannen åka längdskidor och gav sig iväg, kom snart tillbaka och betättade att vi hade punktering igen!!! Denna gången på reservdäcket. Nu tittade vi bara på varandra och skrattade, hur mycket kan egentligen hända på en vecka?! Vi lyckades iaf få däcket lagat.

Vi kunde avsluta veckan med att åka slalom allihop på lördagen och då var det inte lika kallt som tidigare.

Vi har trots allt haft en bra vecka och jag har kopplat bort jobbet totalt. Idag har det varit en slappardag med lite tvätt och plockning. Imorgon börjar allvaret igen, men det ska bli rätt skönt att komma in i rutinerna igen . Jag känner verkligen attt jag har varit ledig och haft det skönt ett bra tag nu.

2 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vilken resa! Vi har varit med om strömavbrott när vi var i fjällen och en stukad fot, men annars har vi klarat oss!:)
Här ska det också bli skönt att komma in i rutinerna igen. Särskilt skönt ska det bli att få i säng barnen tidigare på kvällarna, så att man får lite egentid.
Kram

Domus Dulcis Domus sa...

Oj oj, där gällde det att hålla humöret uppe! Ja denna vinter har ju ställt till en hel del trubbel här och var vad gäller vatten. Tack för dina uppmuntrande ord!