onsdag 19 januari 2011

Jippi!

Äntligen fungerar internet på min dator!!! Nu ska jag bara få tillbaka allt som jag har säkerhetskopierat på en extern hårddisk. Vet inte riktigt hur jag ska fixa det. Är det någon som har ett bra tips så mottages det tacksamt.

Imorgon ska jag börja plugga. Just nu ser jag fram emot det med skräckblandad förtjusning. Vet riktigt vad som väntar men jag hoppas att det kommer att bli bra.

I morgon kommer vi nog att slänga ut granen också. Ja vi har den kvar. Det är den finaste granen vi nånsin har haft tror jag och den barrar inte. Men nu är det väl hög tid att kasta ut den.

Min ambition att motionera en halvtimme om dagen går riktigt bra. Oftast blir det promenader men idag blev det ca 7 km längdskidor. Hårda isiga spår, så det var inte så kul, lite läskigt i nerförsbackarna faktiskt.

måndag 17 januari 2011

Jag har fortfarande inte fått ordning på datorn, därför blir det inte mycket bloggande.
I lördags hade vi fest för mannen som fyllt 50. 10 vuxna och 10 barn i olika storlek. Det blev en mycket lyckad kväll som varade en bra bit in på natten.
Igår plockade vi bort julen men blev inte riktigt klara. Idag har jag inte orkat fortsätta, det blev idrottsgala och datorn i stället.
Den här veckan börjar jag jobba 50% och ska läsa 50%. Det ska bli så spännande att se vad det blir av det.
Nu ska jag sticka några varv på min halsduk som aldrig verkar bli klar. Det är många varv på en halsduk.....

söndag 9 januari 2011

Det blir inte som man tänkt sig...

men bra ändå. Mannen jobbar hela helgen så jag tänkte vara hemma och försöka få i ordning lite. I går lovades 1-2 minus och snöblandat regn så jag slog skidåkning ur hågen redan på fredag kväll. När jag kom upp på lördag var det -6! Ringde mannen för att få vallaråd eftersom det alltid är han som vallar. Han svarade inte, så jag fick snällt valla själv. Det funkade riktigt bra och jag var mycket nöjd med mig själv när jag hade åkt 10km i ganska rejält snöfall. Sen blev det inte så mycket mer gjort den dagen mer än lite tvätt och matlagning. Hjälpte sonen att måla två hyllor som han ska ha upp på sitt rum.
Idag blev det hastigt och lustigt bestämt att jag och barnen skulle åka till mamma och pappa på släktmiddag. Så där gick en stor del av dagen men vi fick god mat och trevligt sällskap. Efter att vi kom hem så har jag äntligen fått bort min strykhög och säkerhetskopierar min dator. Det verkar ta sin tid, men nu hoppas jag att jag får ordning på den snart.
I morgon börjar vardagen igen, även om barnen inte börjar skolan förrän på tisdag. Det ska bli skönt att komma in i rutinerna igen tycker jag.
Nu ska jag, som förmodligen många andra börja mitt "nya liv". Jag har tänkt ta det i små steg för att verkligen kunna skaffa nya vanor som jag orkar hålla fast vid. Det första blir att motionera mera och tanken är att det ska bli en halvtimme om dagen minst. Jag har faktiskt hållit det ganska bra sedan julafton. Sen ska även matvanor ändras, men som sagt....lite i taget.
Nåt annat spännande som händer nu i vår är att jag ska läsa förskolelyftet på halvtid. Jag ska läsa språklig- och matematisk utveckling. Det ska bli kul att göra något annat och få lite inspiration.

lördag 1 januari 2011

Nytt år!

Det var längesen jag bloggade nu. Varken tiden eller lusten har funnits. Nu kommer iaf lite bilder från sonens rum. Han har fått i ordning mer efter att bilderna togs.
Här är ena hörnet. Det är byggt runt nån form av ventilation och innanför blev det då ett litet utrymme att ha som "garderob". Där har han nu trådbackar med spel bla. Vi har inte gjort nåt i hans gamla rum än så han har fått tid på sig att bo in sig. Nu börjar han komma iordning och vet vad han vill flytta med upp.

Här är ett annat hörn med en ny byrå som passade precis. Det är verkligen rejäl och sväljer bra mycket saker. Ovanpå finns plats för det sonen tycker är allra roligast att greja med; lego.



Även sängen är ny och passar precis mellan dessa strävor som går ner från takstolarna. Vi har en son som är helnöjd med sitt nya rum och vi tycker också att det blev väldigt bra.
Det andra rummet är inte riktigt klart än, men ju har vi julledigt. Det ska bli så skönt när det blir klart så vi kan flytta i ordning. Just nu känns hela huset upp och ner.
Vi har haft en bra jul med släkt, mat klappar och allt som hör till. Jag har varit ledig några extra dagar, skönt.
Nyår firade vi med goda vänner, god mat och dryck. Idag fyller mannen 50 år. Förstår inte hur han kan vara så gammal när jag bara är 25 :) Vi väntar dock med kalaset till i morgon. Nu sitter jag med datorn i knät och resten av familjen ser på Die hard. Bra avslutning på nyårsdagen.