måndag 21 mars 2011

Föreläsning.

I kväll har jag och mannen varit på en föreläsning.
Dottern går på en friskola (år7) och de har denna vecka temavecka Sunt sinne. De har då inte vanliga lektioner utan föreläsningar av olika slag och diverse övningar mm. I
dag hade de föreläsning med Tomy Svensson. Han har skrivit boken Den kräsne konsumenten bla. Jag kände inte till honom tidigare men han var tydligen en omtyckt föreläsare.
På kvällen bjöds vi föräldrar och även allmänheten in till en föreläsning. Han pratar alltså om tillsatser i mat. Hur han hade blivit frisk från att ha haft kroniska infektioner mm. Vi tyckte det lät intressant och gick dit utan att ha några speciella förväntningar.

Han pratade i nästan 2,5 timme och det var hur intressant som helst. Det är ju helt otroligt hur mycket konstigheter det finns i mat och dryck som vi stoppar i oss. Jag kan inte återberätta här, men jag kan säga att huvudet är fullt av tankar och funderingar på vad vi stoppar i oss. Det jag tyckte var bäst var att dottern har hört samma föreläsning och att vi kan diskutera här hemma. Jag tror att det kommer att bli åtminstone en liten förändring i mathållningen här hemma. Får ni möjlighet att gå på en föreläsning med Tommy Svensson så gå och lyssna!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra föreläsningar är alltid så roligt att lyssna till.
Maten är bland det viktigaste i livet då det är vad som ska ge oss bränsle att klara livet så det är viktigt viktigt tycker jag.
Kram

♥ Pia... sa...

Ah. det där pratade min dotter om igår.. fast hon har inte varit på föreläsningen.. undrar var hon fick det ifrån? måste fråga henne ,men tror det handlar om samma saker och hon tyckte det var hur intressant som helst.. du får gärna berätta om något litet :) när vi träffs igen:)Pia

Marie sa...

Föreläsningar är alltid kul att gå på, alltid snappar man upp något nytt......ha en fortsattt trevlig tisdagskväll //Marie

Stilla tankar sa...

Tipsar även om böckerna Den hemlige kocken och Äkta vara. Tar också upp tillsatser i maten. Sedan jag läste de böckerna är jag oerhört noga med att läsa på innehållsförteckningar på maten jag köper. Och en del saker köper jag inte längre. Vanlig buljongtärning är en sådan sak. Bara en massa läskigheter.

Pillargontanten sa...

Jag hann inte dit, men mina ungar var helt lyriska när de kom hem, ändå tror jag bägge hört honom förrut...
Kanske var de mer mottagliga nu, de är ju lite äldre också :)

Geta sa...

Pia och Pillargontanten; Ni får chansen igen den 6 april då är Tommy på biblioteket. Gå dit och lyssna!!

ullrika sa...

Huvva. Jag hade nog inte vågat gå och lyssna på honom (eller läsa böckerna)... ju mer man vet ju läskigare blir det :(

Generic Cialis sa...

Han pratar alltså om tillsatser i mat. Hur han hade blivit frisk från att ha haft kroniska infektioner mm