tisdag 22 oktober 2013

Hemma

Av allt det jag hade tänkt göra under helgen blev det inte så mycket gjort. På lördagen blev det lite träning och därefter shopping med sonen. Vi åkte till ett köpcenter några mil bort och vi var inte ensamma där. Blir lätt stressad och tycker att det blir lite för mycket på sådana ställen. Nej, inte riktigt min grej.
Väl hemma igen kände jag mig trött och frusen, blev inget mer än att laga mat. Blev alltmer frusen under kvällen och fick ont i magen, sov dåligt under natten och var inte alls pigg på söndag. Frös så det gjorde ont i kroppen och hade fortfarande ont i magen. Det blev sen några toabesök och det var bara att konstatera att jag skulle vara hemma måndag och tisdag tills 48 timmar hade gått.

Så nu har jag varit hemma två dagar. Blir lite frustrerad av att vara hemma utan att vara sjuk, bara smittbärare, men det har ändå varit rätt skönt. Funderar på om det inte var kroppen sätt att tala om att nu är det dags att ta det lite lugnt en stund. Det har varit ganska intensivt nu. Jag har tagit det lugnt men ändå gjort lite saker, jag har ju inte direkt varit sängliggande utan pigg båda dagarna. Plockade i ordning i garderoben i går. Tog bort akvariet tillsammans med mannen, eftersom vår sista fisk hade dött och vi nu kände oss färdiga med fiskar. Det blev en liten förändring av vardagsrummet. Har stickat en hel del, sett på TV en hel del, läst och bara varit. Det som jag har så svårt för att göra.

Idag tog jag en promenad i regnet och det regnade verkligen. Gick inte så fort som jag brukar, gick ner till sjön som jag inte brukar hinna med,njöt av att vara ute och njöt av att komma in.
Två sjukdagar som gjorde gott helt enkelt, hoppas jag kan hålla kvar ett lugnare tempo en stund nu.
Imorgon blir det jobb igen.

fredag 18 oktober 2013

Helg

Började helgen med en löprunda. Hade tänkt mig ut först i onsdags, sen i går men med fyra grader och regn så kunde jag helt enkelt inte motivera mig till att komma ut. Tidsbrist gjorde också att jag inte kunde träna något annat. Därför var det extra skönt att komma ut idag i strålande sol, visserligen var det kallt men jag blev snart varm. Första två-tre km är alltid så jobbiga och jag tycker att jag inte kommer att orka en meter till, sen går det liksom över och det känns, inte lätt men helt ok att fortsätta springa. Fick idag ihop dryga 10 km och det är ju så skönt efteråt.
Hemma hade mannen städat innan han åkte till jobbet i em så det behövde jag inte tänka på. Nu jobbar han, dottern har konsert med skolan och sonen är hos flickvännen. Så här är jag alldeles ensam. Hade tänkt att göra så mycket men har inte riktigt någon lust. Har så mycket jag vill, borde och måste, kanske skulle börja med att skriva lite listor och sortera vad som är viktigast.
Har kommit in i en stickperiod. Började med att sticka en fuskolle, tycker det är så fint. Egentligen gillar jag inte polo men jag tror att den blir varm och skön i vinter. Sen började jag på ett par sockor men igår kväll när jag stickat klart resåren och ska byta till grövre stickor så har jag naturligtvis inte rätta storleken. Idag hann jag inte in till stan och köpa, så stickningen får ligga tills i  morgon.

Ha en bra kväll!

måndag 14 oktober 2013

Möte

Vi har haft en bra helg med varierande inslag. Började lördagen med en promenad då min rygg inte riktigt vill vara med mej. Lite stök här hemma och så en kort sväng till svärmors lägenhet som hon får i morgon! Sen blev det mat hos mamma och pappa tillsammans med lillebror med familj, mysigt! När vi var där fick jag sms från Nettan med bloggen Livets pussel. Hon och hennes familj var uppe i vår lilla stad och hälsade på äldste sonen. Vi har flera gånger pratat om att ses men tiden har inte riktigt räckt till förut. Men det gjorde den idag. Ett kort och intensivt möte bestående av en promenad längs vår vackra sjö. Det var kul att träffas och få ett ansikte på Nettan och hennes familj. Hoppas det blir fler tillfällen.

Söndagen spenderade vi i Karlstad och inhandlade bla basketskor till sonen, han fick också en del kläder. Vi åt god mat och avslutade med en sväng på IKEA. Helgen avslutades vis tv:n med Bron.

Idag har det gått i ett flygande fläng. Blev kvar lite längre på jobbet än jag skulle pga vi var en person kort. Hem och hämtade träningsväskan, biblioteksböcker och ett modem som skulle skickas tillbaka. Hann lämna böckerna innan jag åkte på ett Bodypump pass, modemet skickades efter pumpen innan handling. Nu har jag landat hemma, fått lite mat i magen och kört igång en tvättmaskin. Känns ändå som att jag har lite ork kvar till att plocka lite, men då måste jag resa mig nu. På återseende!