söndag 31 mars 2013

Röj och rensa

Vi hade en fin påskafton. Maken jobbade och barnen pysslade med sitt. På kvällen var vi hos mamma och pappa tillsammans med  min bror med familj. Mycket god mat och fika blev det.
Idag jobbar mannen delad tur och det kan göra mig lite stressad. Han jobbar då 7-11 och 16-22. Det känns som att man ska utnyttja tiden han är hemma på bästa sätt och det är inte alltid enkelt. Idag blev det en härlig promenad i solen och sen matlagning, så det blev några bra timmar.
Innan han kom hem drog jag igång och plockade i vårt rum som inte riktigt har något namn. Där finns en bäddsoffa, datorn och vår bokhylla. Det är också det rummet där det samlas en massa saker "på väg". Nu såg det inte så rörigt ut men vetskapen att det finns en massa saker som ska vara någon annanstans gör mig stressad. Men nu har jag röjt pappershögar och flyttat en del saker. Det är fortfarande lite kvar, får se om det blir idag eller i morgon. Bara jag kommer igång och greja så får jag liksom lust till mer. Det här var ett steg och jag får verkligen hålla i mig för att bara greja på ett ställe i taget. Imorgon ska jag flytta böcker från en annan hylla som vi har nere i hallen men som ska bort. Förhoppningen är att det någon gång ska bli ordning och reda i vårt hus :-)
I morgon ska jag ta mig ut på en joggingrunda också. Var ute i torsdag och trodde att jag sprang lite längre än vad jag har gjort tidigare. Det visade sig vara 300 m längre så det var inte så mycket att prata om. Sen har jag haft lite ont i halsen några dagar men nu är det borta, så nu är det dags.
Har tagit ledigt på tisdag och njuter verkligen av att det är några extra dagar även om inte vi ska göra något särskilt.

Ha en bra fortsättning på påsken!

måndag 18 mars 2013

Måndag

Ingen spännande rubrik direkt, men måndag är det och det har varit en lång sådan. Öppnade kl 6.30 idag och hade planering på em så dagen slutade 18.30. Jag hann gå hem en timme och titta till dottern som var hemma sjuk idag. Men en sån dag händer det inte så mycket mer här hemma kan jag säga.
Börjar verkligen längta efter våren nu. Vill inte ha mer minusgrader, snö och blåst. Idag var det inte många grader men blåste väldigt kallt.
Båda barnen har fyllt år och för första gången slog vi ihop deras kalas. Pratade om det häromdagen vad annorlunda det är nu mot när barnen var mindre. Då var det mycket presenter, släktkalas och barnkalas. Det är nio dagar mellan våra barns födelsedagar så jag har nog alltid känt mig lätt stressad den här tiden på året. Nu önskar de sig pengar, vi slog ihop släktkalasen och barnkalas ja det var ett tag sen. Så nu märks det knappt att de har fyllt och det känns lite konstigt. Dottern fyllde 16 och sonen 14. De blir stora och särskilt på sonen märks det att det har hänt mycket sen han började sjuan. Det är med lite blandade känslor de blir större.
Har kommit ut och sprungit några gånger och även om jag tycker att det går trögt så går det mycket bättre än förr om åren. Nu har jag sprungit ca 5,5 km och det har jag inte gjort förrän i maj tidigare. Ser fram emot att orka mer och längre.