söndag 23 september 2012

Höst

Vad fort det blev höst! Jag gillar hösten med den höga klara luften, alla vackra färger och att få mysa inne med mycket levande ljus. Men i början när det blir kallt och mörkt tycker jag att det är lite jobbigt. Gillar inte riktigt att öppna själv på jobbet på måndag morgon, morgonjoggingen tar också emot lite för att inte prata på att ta fram tjockare kläder. Men snart har jag vant mig och då är det helt ok.
Veckorna rullar på sin gilla gång och är ganska lika varandra tycker jag. Igår hade vi tänkt ta oss ut på en vandringsled med en annan familj men det lovades 25 mm regn så vi skippade det. Nu blev det inte så mycket regn men det var blåsigt och kallt så vi var nöjda med vårt beslut. Däremot träffades vi på kvällen och lagade tacos tillsammans. Det blev en trevlig kväll med mycket prat och skratt. Vi trivs väldigt bra tillsammans både vuxna och ungdomar.
Idag började vi dagen med en joggingtur. Det var kallt men allt går. 10 km blev det, det var fjärde gången nu och jag är så nöjd :)  Därefter var det dags för sonens sista fotbollsmatch där det återigen blev en förlust. Nu ska vi åka iväg och fira svärfar som fyller år i morgon. Sen avslutar vi helgen i tv-soffan skulle jag tro.

Ha en bra kväll!

torsdag 13 september 2012

Kallt

I morse var det riktigt kallt när jag gick till jobbet, det märks att hösten är här. Sen var ändå dagen solig och härlig, vi var ute i stort sett hela dagen på jobbet.
I tisdags gjorde jag det! Jag sprang EN MIL! Det gick förvånansvärt bra och jag var så nöjd efteråt. Märker ju nu hur mycket det mentala betyder. Jag har tidigare gett upp när det har blivit lite kämpigt för jag kan ju inte, orkar inte osv. Nu finns de tankarna ibland också såklart, men jag har mycket lättare att kämpa vidare och komma över tröskeln. Tänk vilken kraft andra människors ord kan ha på en. För så var det faktiskt nu, att min PT gav mig ett löpprogram som jag inte förstod hur jag skulle kunna orka med. Enligt det programmet skulle jag springa milen v.40 men jag fixade det redan v.37, så ni kan förstå att jag är nöjd. Men det enda hon gjorde var att ge mig ett papper och säga att jag ska springa sammanhängande, inte gå när det blir jobbigt, och då gör jag det, jag borde ha klarat det lika bra på egen hand kan man tycka men det gjorde jag inte. Nu gäller det bara att hålla i framöver också.

fredag 7 september 2012

Våga

Någon undrade i en kommentar vart jag tog vägen och det kan man ju fråga sig. Jag vet nog inte riktigt vad jag vill och hur jag ska prioritera just nu. Läser så många bra bloggar och vill fortsätta med min men hittar inte riktigt min "nisch", det blir bara en massa lösryckt här och där känns det som. Så tänker jag på en massa bra saker att skriva om men så kommer jag liksom inte ända fram till datorn och får ner dem.
Nu är skolan igång och tiden bara rusar iväg, vi har inte kommit in i alla rutiner än. Då är det kanske ändå rätt sunt att det är bloggen som får stå tillbaka...

Jag känner mig så nöjd med mitt beslut att byta arbetsplats, att jag till slut vågade ta steget. Oftast har jag en del flyktiga tankar om allt möjligt men svårt att komma till skott och VÅGA. Men nu har jag börjat bli trött på att inte våga och att fundera på vad andra tycker och tänker, det är ju mitt liv.

Jag har också vågat testa nya träningsformer i år, kan tyckas litet men för mig är det stort. Jag har vågat mig på att gå några tillfällen hos en personlig tränare och jag vågar nu skriva det här på bloggen :)
Fem tillfällen har jag varit hos henne och det har gett otroligt mycket. Hon har mätt muskel- och fettprocent, gjort konditionstest och tagit fram övningar i gymmet och ett löpprogram. Löpningen har jag kommit igång med nu och sprang igår 9 km vilket jag är mer än nöjd med. Nu är det inte långt kvar till milen!
Har också minskat ner på maten och förändrat en del så de två senaste veckorna har vågen visat minus och då fortsätter jag ju av bara farten.
I nästa stund är jag hur velig som helst och vet inte vilka blommor jag ska köpa eller om jag ska dammsuga eller tvätta. Då blir jag så trött på mig själv. Vet ju hur ineffektivt det (jag) är då, i stället för att bara göra undan saker och sen koppla av.
Nu är beslutet taget att det blir städning och tvättning och plock i trädgården i morgon. Nu blir det en kopp te och något lättsamt på tv eller en tidning kanske.....

Ha en bra helg!