måndag 20 februari 2012

Lycka

Lycka innebär naturligtvis olika saker för oss alla. Just nu har jag en lycklig make här hemma och det av en anledning som inte skulle göra mig lycklig! Mannen har i flera år pratat om att han vill åka Vasaloppet. Han har åkt Öppet spår och vill göra det "riktiga" också men det har liksom aldrig blivit av. Förra veckan såg jag av en slump en blogg som lottade ut 10 startplatser i årets Vasalopp och allt man behövde göra var att skicka ett mail. Sagt och gjort jag var ju tvungen att ta chansen år honom, men jag berättade inget för honom. Så i fredags var det dragning och han VANN faktiskt en plats. Kan väl säga att han inte riktigt fattade vad jag pratade om när jag sa att han ska åka Vasaloppet ;) Han blev iaf väldigt glad och överraskad. Jag tycker också att det känns kul att kunna glädja någon så.
Nu gäller det bara att hitta boende och ett bra sätt att ta sig dit på, men det löser sig alltid!

Lycka för dottern är nog att få dansa, och dansar det gör hon. Tre-fyra gånger på fritiden och två gånger i skolan. I fredags hade skolan en konsert som eleverna själva hade satt ihop. Då var hon med och dansade i tre olika konstallationer med koreografier som hon varit delaktig i. Det är ju inte så ofta man får se henne dansa så det är väldigt kul de gånger det blir och nu märktes det att hon har dansat väldigt mycket det senast året och vilken utveckling det har gett. Jag hoppas att hon kommer att fortsätta med dansen länge och det tror jag nog.
Det var om lycka för mannen och dottern, mig och sonen tar vi en annan gång ;) Men en del lycka är det ju att se andras lycka!

söndag 12 februari 2012

Vintersöndag

Idag har det varit en härlig vintersöndag med strålande sol och några miunsgrader. Helt perfekt enligt mig. Vår lilla stad ligger vid en vik där det oftast är is på vintern. Kommer det snö efter att isen har lagt sig så är det några vänliga själar som plogar ett spår runt viken och så är det även i år. Det bästa med isen är att det blir så ljust och oftast soligt. Man kan gå, åka skidor, skridskor, cykla, springa ja vad du vill. Vi fick barnen med oss ut på en tur med långfärdsskridskor. Varvet runt är ca 9 km och det tyckte barnen var för långt så vi åkte och en bit och vände, sen fortsatte vi år andra hållet och vände. Sammanlagt blev det nog ett varv runt men som sonen sa så känns det inte så långt om man åker i kortare sträckor. Barnen valde sen att gå hem och jag och mannen åkte ett varv själva. Det var otroligt mycket folk ute och väldigt skönt i solen.

Hemma igen blev det lite lunch innan sonen skulle iväg på tennis. Mannen körde honom och åkte till sina föräldrar en stund. Dottern pluggade som hon allt som oftast gör, 8:an är ett tufft år. Jag bet i det sura äpplet och grejade en del i pysselrummet. Det tar emot så fruktansvärt att gå dit och plocka för det är så mycket saker att ta ställning till. Men jag vet ju hur bra det kommer att bli när det blir klart så det får bli små framsteg och idag är jag nöjd med min insats. Har bestämt att det ska vara klart tills dottern fyller år 7 mars!

torsdag 9 februari 2012

Effektiv....

har jag varit idag. Slutade jobbet 14.30. sonen följde med en kompis hem, dottern skulle på konfa och hämtas kl.18 och mannen jobbade kvällen. En hel eftermiddag alldeles själv alltså. Jag tycker om att ha tid för mig själv och behöver det för att må bra. Började med att åka långfärdsskridskor. Känner mig så nöjd när jag vågar ge mig ut på egen hand på isen. En tur på 45 minuter blev det och då var det lite vingligt i fötterna på slutet. Skönt. Hemma igen slängde jag i en tvätt, duschade, dammsög och fixade tomatsoppa innan jag hämtade dottern. Vi åt tillsammans och ibland är det faktiskt bra att inte vara hela famlijen vid matbordet. Nu pratade vi mer med varandra än vad vi brukar göra. Hon har fullt upp i skolan med läxor, prov och konsert, så vi ser inte så mycket av henne just nu.
Torkade golvet i köket och badrummet, hämtade sen sonen på basketträningen. Han har haft friluftsdag idag och åkt slalom, därefter kompis och sen träning så han var rätt trött. Hängde tvätt och plockade lite, hjälpte sonen med matte och landade vid datorn nu. Känner mig ganska trött nu men nöjd med att ha huset städat till helgen.
Jag har kommit på att det är rätt smart att städa lite extra varje vecka. På så sätt behöver jag ju inte storstäda. Förra veckan dammade jag i sovrummet, idag torkade jag golv i köket, nästa vecka gör jag nåt annat.
Ska bli skönt med helg där inte särskilt mycket är planerat.

lördag 4 februari 2012

smått och gott

En ganska vanlig lördag om än kallare än vanligt -20 morse. Jag har börjat plocka och göra ordning i vårt pysselrum på vinden. Det sägs ju att rensa i röran ska ge energi och det gör det nog på sikt men när jag håller på och plocka bland en sån massa saker som det är däruppe så tar det mest energi. Jag tycker att det aldrig blir klart och blir bara på sämre humör. Därför får jag försöka bita ihop nu och få klart, för jag vet hur nöjd jag blir då.
Jag har nog alltid varit sån att jag har svårt att vara nöjd, tycker att jag borde ha hunnit eller gjort mer osv. Nöjd är jag iaf med dagens långpromenad i -15 grader. Gick i drygt en timme och det kändes som om jag kunde ha gått hur länge som helst. Vi har en stegräknartävling på jobbet så nu gäller det att ligga i :)
Lite besviken däremot på att jag inte har kunnat träna på hela veckan pga av en värkande axel. Hoppas att det ger sig snart och promenera kan jag alltid:)