lördag 21 augusti 2010

Förkylt.

Jag brukar oftast klara mig helt eller få en lindrig variant av de förkylningar som härjar runt omkring. Men den här gången slog den till ordentligt och redan efter knappa två arbetsveckor. Jag stannade faktiskt hemma och kurerade mig igår. Det hade jag nog inte gjort för nåt år sen men man blir ju klokare med åren:)
Idag känns det bättre, men jag orkar inte särskilt mycket. Det som är trist är att man kommer på allt som man vill göra när man inte orkar....

På vinden går det framåt med små steg. Min pappa och bror var här en dag och hjälpte till att göra fönstersmyg. Båda två är snickare, och det tyckte att det varnågot av det krångligaste de har gjort. Varför ska något vara enkelt??
Taket är snart klart i båda rummen MEN vi behöver mer panel och den verkar svår att få tag på nu. Det känns lite trist, för det stoppar upp även om vi har annat vi kan göra. Vi hoppas bara ATT de får hem mer panel.
Sonen undrade igår när vi tror att det är klart så han kan flytta upp. Vi funderade lite och kom fram till att höstlovet verkar realistiskt.
Ska försöka få in lite bilder snart.

söndag 15 augusti 2010

Redan.

Vad fort helgen gick! Redan söndagkväll. ifredags hämtade mannen mig på jobbet med bilen för regnet stod som spön i backen så det var inte läge att cykla. Vi skulle ju ha kräftskiva och hoppades i det längsta på att vi skulle kunna sitta ute, men till slut fick vi inse att det inte gick. Det var blött överallt, ca 50 mm kom på några timmar. Många fick in vatten i källare och vägar var översvämmade. Det är facinerande med vädrets makter. Vi hade iaf en trevlig kräftskiva, god mat och dryck och trevligt sällskap, sämre kan en helg börja.

På lördag var det soligt och varmt, otroligt att det kan svänga så. Det blev en slappardag. Sonen åkte med några kompisar och badade, dottern satt mest och läste, hon är inne i en riktig läsperiod. Mannen och jag åkte till stranden en stund, det var skönt men vattnet var alldeles för kallt för mig.
Fredagens oväder innehöll även åska som för andra gången denna sommar slog sönder delar av vår gemensamma TV-anläggning på området. Nu har vi svt1 och 2 och tv3. Inte så stort utbud, så kvällen avslutades med film, Sommaren med Göran. Ingen höjdare men helt ok.

Började dagen idag med en löprunda som var något av det trögaste jag har varit med om. Jag kom iaf ut och fick röra på mig och blev svettig. Jag tycker om att komma ut på morgonen.
Sen tog jag tag i tvätthögen som legat väldigt länge. Sorterade och strök en hel del samtidigt som jag lyssnade på Sommar med Eva Gabrielsson. Det var ett bra program, som jag inte hann lyssna färdigt på. Det får bli en annan dag.

Därefter var det dags för sonens fotbollsmatch. Idag var det bortamatch och då tar det ca 4 timmar av dagen. De flesta bortamatcher lyckas mannen jobba så det blir jag som får åka. Det är så kul att se dem spela, tyvärr har de förlorat de flesta matcher det här året. Idag blev det förlust med 3-5, men de spelade ändå jämnt.

När vi kom hem åt vi mat, sen kom grannen med paket till mig eftersom jag har fyllt år. Jag fick en blommig slickepott och ett stenhjärta, jättefina. Sen tog jag mig i kragen och målade taket i sonens rum så nu är det klart. Nu är jag hjärtligt trött på att ha en byggarbetsplats härhemma och önskar bara att det vore klart. Det är väl bara att bita i hop och kämpa på.

Imorgon ringer klockan 5.10, det är några timmar för tidigt känns det som.

fredag 13 augusti 2010

Rast.

Snart har första arbetsveckan gått och det har varit hyfsat. Det är lite rörigt i början när alla avdelningar är tillsammans och många kommer tillbaka från en lång ledighet. På måndag börjar det på " riktigt". Nu har jag rast och hade tänkt att ta en promenad men regnet vräker ner så det fick bli datorn i stället.

I kväll ska vi ha kräftskiva med tre andra familjer. Förhoppningsvis kommer vi att kunna sitta ute under tak på vår altan. Det är ju ganska varmt iaf.

I övrigt har det inte blivit så mycket gjort under veckan, det har varit nog med att jobba. Vi plockade kantareller en kväll. Jag brukar aldrig hitta svamp, men nu hittade vi faktiskt lite. Det är så gott att ha i frysen.
Kanske blir det en tur till under helgen. Jag ska ta mig i kragen och få till en löprunda också, nu har det varit för långt mellan gångerna, så det kan bara bli bättre.


Ha en trevlig helg!

söndag 8 augusti 2010

Åter till verkligheten.

Imorgon börjar jag att jobba igen efter fyra veckors semester. Nu känns det faktiskt helt ok. Jag har oftast min jobbångest näst sista söndagen. Då är det en vecka kvar och allt som man inte har gjort ska göras på de ynka dagar som återstår. Nu är det liksom ingen återvändo, inget val. Det är bara att börja. Och efter några timmar brukar det kännas som vanligt igen.

Fredag och lördag har vi varit på Hamnfest här i stan. På fredag spelade Amanda Jenssen och Baseballs. Hela familjen var där och hade en trevlig kväll.
På lördag slappade vi under dagen och sen var det dags igen. Då spelade Darin, Sven-Invgvars och The Ark. En lyckad kväll även det, mycket folk och fint väder. Vi vände cyklarna hemåt vid 1 snåret.

Idag har jag haft födelsedags kalas, med mina föräldrar, mannens föräldrar och barnens kusin. Fick ett Efva Attling halsband som jag önskat mig, pengar, bok och örhängen. Jag bjöd på paj och sallad samt halloncheesecake och kladdkaka. Mumsigt!

Nu bör jag snart gå och lägga mig för i morgon ringer klockan 5.10. Hur ska jag komma upp då tro?

torsdag 5 augusti 2010

Snart slut.

Semestern går mot sitt slut, i morgon är det sista dagen av mina fyra veckor. Jag känner nog inte att den har varit så avkopplande och energipåfyllande som jag hade hoppats på. Mannen och jag hade ju bara min första vecka tillsammans och det var i minsta laget. Nu har vi dock en vecka i september att se fram emot när vi åker till Turkiet.

I söndags åkte vi en tur till norra Värmland, bodde två nätter i en gammal sommarstuga med kallt vatten, dass och vedspis som uppvärmning. El finns iaf. Mysigt tyckte jag och mannen, inte lika mysigt tyckte barnen. På måndagen plockade vi hjortron, med mycket möda fick vi ihop ca 3 kg och det var helt godkänt. På kvällen fiskade vi en stund och både mannen och sonen fick abborrar, dottern rodde och jag satt mest och filosoferade.
På tisdagen åkte vi hem eftersom mannen skulle jobba på kvällen. På vägen åkte vi in i Torsby och den fina affären Vackre hem och interiörer. Där hittade jag äntligen små ( till storlek)bokstäver som jag har letat efter i över ett år. Det blev också en griffeltavla.

Hjortronen kokade jag sylt av. Jag och barnen har också varit hos mamma och plockat hallon som räckte till både hallon- och drottningsylt. Blåbären till drottningsylten plockade jag däremot i frysen. Nu är syltförrådet ordentligt påfyllt, det känns skönt.

Försökte mig på en joggingrunda i morse men det gick otroligt trögt och jag fick gå flera gånger. Jag var iaf igång en stund och det kan bara gå bättre nästa gång. Jag har försökt jogga ca tre gånger i veckan och det har funkat riktigt bra. Sämre har det väl gått med maten men jag tror inte att jag har gått upp nämnvärt under semestern.

Igår målade jag ena takhalvan för andra gången och i morgon har jag tänkt mig ta den andra sidan. På kvällen blir det Hamnfest med bla Amanda Jenssen och Baseballs.