lördag 31 juli 2010

En vecka kvar.

Tre veckor av min semester har gått och det är en vecka kvar. Jag tycker nog att jag hittills haft en bra semester, ändå känner jag lite grann nu när det är en vecka kvar att det är mycket som jag skulle vilja göra. Veckan som gått har jag och barnen mestadels varit på Gammelvala, ett arrangemang i trakten som går av stapeln sista veckan i juli varje år. Barnen tycker det är jättekul att jobba där och ägnar sig mest åt försäljning av korv och ost. Jag säljer korv och bakar tunnbröd. Jag skrev ett inlägg förra året med bilder men jag vet inte hur man länkar.

Under veckan som kommer har jag tänkt hinna måla klart taket i ena rummet på vinden, plocka hallon och förhoppningsvis hjortron, koka lite sylt, och bara vara. Vi får väl se vad det blir.

fredag 23 juli 2010

kvistigt.

Idag har jag haft ett rejält arbetspass på vinden. Jag har nämligen kvistlackat taket i sonens rum och även vitlaserat ena halvan. Det tog sin lilla tid, så jag han lyssna på två Sommarprogram under tiden. Jag tänker varje år att jag ska lyssna på dessa program, men det brukar inte bli så mycket av det. Idag var det perfekt att vara alldeles ensam däruppe, lyssna och få nåt gjort samtidigt. Kommer nog att hinna med ett antal program till innan allt tak är målat. Taket blev bra och kommmer att bli ännu bättre när det blir struket en gång till.

Efter målning och lite plockning så tog jag mig iväg på ett bodypump-pass. Det var ett bra tag sen sist och då är det inte så kul. Jag vet alldrig hur mycket vikter jag ska lägga på och jag känner mig konstant som nybörjare. Nu hoppas jag att jag kan komma igång ordentligt med träningen för jag behöver dessa styrkepass så väl. Jag känner mig för övrigt mycket nöjd med min motionsvecka. Jogging söndag, tisdag och torsdag, promenad måndag och onsdag och idag pump.

Nu blir det en bloggrunda när mannen ser på film och barnen är hos kompisar, sen blir det nog lite stickning.

Ha en bra helg!

onsdag 21 juli 2010

Semester.

Nu är jag i mitten på min andra semestervecka. Mannen började jobba i måndags, så vi hade bara en vecka tillsammans. Förra veckan åkte vi till västkusten några dagar. Mannens svåger har en stuga utanför Hunnebostrand och där tältade vi i trädgården. Det var camping som passade mej. Vi lagade mat inne, såg på tv och kunde förvara kläderna inne, och så sov vi i tältet. Första natten sov jag och sonen inne efter ett hejdundrande åskväder. Vädret var varierat med sol ibland och regn ibland. Vi besökte Havets hus i Lysekil en regnig dag, några affärer hanns också med. Vi badade och solade, åkte båt, åt och drack gott och umgicks med mannens syster och svåger. Kort sagt hade vi fyra härliga dagar.

Den här veckan har hittils inte erbjudit så mycket sol och badväder. Jag och barnen har mest skrotat omkring härhemma. Jag har städat lite, läst lite, gjort lite ditt och datt. Faktiskt har jag varit riktigt duktig med att motionera. Jogging eller promenad varje dag hittils den här veckan. Däremot har det kompenserats med kalas i söndags, igår och idag.

Imorgon åker barnen och jag till Karlstad och kollar in RixFM festivalen, hoppas det blir kul. Kan hända blir det shopping oxå, skulle behöva lite mer träningskläder.