onsdag 21 oktober 2009

Ingen vanlig dag.

På förmiddagen idag var det dags för den årliga fotograferingen på mitt jobb. Fyra avdelningar ska ta gruppbilder och enskilda plus syskonbilder. Detta är lika spännande varje år. måste säja att vi har en helt otrolig fotograf,de allra flesta bilder blir bra. Idag kom de två fotografer och det var snart avklarat. Skönt.

På eftermiddagen var jag och mannen på begravning. En släkting som hastigt ryckts bort alldeles för tidigt i, 40 års åldern. Vår relation var inte så nära, men förr umgicks vi mycket med hans sambo som är en släkting på andra hållet. Kyrkan var fullsatt och det var en fin begravning. Mycket tankar och känslor dröjer sej naturligtvis kvar efter en sån dag. Många tankar går ju till sambon, barn och föräldrar som finns kvar och ska försöka leva vidare.

Det känns som att jag gör tvära kast i mina inlägg, ena dagen bantning (ytligt) och nästa dag begravning och djupa funderingar. Men allt handlar egentligen om att må bra. När någon nära plötsligt rycks bort utan synbar anledning blir ju funderingarna intensivare. Jag vill må bra och vara nöj med mitt liv. Det gör jag inte när kläderna är trånga och kondisen dålig. Så nu fick jag en spark i baken och orkar göra nåt åt det, och då mår jag bra!
Nu ska jag bara vara resten av kvällen.

Ta hand om er!

måndag 19 oktober 2009

Stôlleprov.

Nu har jag minsann hoppat på nåt som jag förmodligen kommer att ångra!!
Kollade lite bloggar idag på lunchen. Hittade då en utmaning hos Viktdrottningen. Den var i ord ganska enkel: - 5 kg till första advent (6 veckor). Något svårare att genomföra är den nog :-). Men det kan ju vara värt ett försök tänkte jag och hoppade på.
Nu blir det invägning i morgon, så får vi se hur det går. Vet inte riktigt hur jag ska göra men det blir nog bra.


Ha det gott!

söndag 18 oktober 2009

En helg i min smak.

Helgen går mot sitt slut, i morgon väntar en ny vardag.
Jag är mer än nöjd med min helg.
Började dagen i går med att ligga och läsa en bra stund, det är ju inga barn som väcker en på morgonen längre :-) Mannen jobbade och barnen kom upp så småningom. Sonen var hemma från skolan med förkylning i fredags, men var betydligt piggare i går. Dottern gjorde sin hemkunskapsläxa som denna månad är att tvätta.
Jag plockade undan i trädgården och sen blev det en kort promenad innan lunch. Var också in och kollade Erikshjälpens nya affär. Det fanns hur mycket saker som helst, men inget jag behövde.
Plockade sen lite i vårt sk datarum där allsköns bråte hamnat. Lite bättre blev det iaf.
Läste en del i mina inredningstidningar som jag ligger efter med. Sen blev det god mat och därefter TV.
Idag har jag äntligen tvättat klädseln till vår fåtölj, det var inte en dag för tidigt.
Dottern tog reda på tvätten från i går och undrade om det fanns nåt mer att tvätta för hon hade tråkigt!! Jag hittade snabbt mera tvätt :-)
Det blev en längre promenad med grannen. Jag har skickat iväg beställningen på barnens jultidningar, strukit, läst och bara varit. Mannen jobbar kvällen idag och innan dess var han uppe på vinden och isolerade. Vi ser inte så mycket av varandra just nu men vi försöker ta vara på det som är.
Sonen var idag helt återställd och kunde vara med kompisar. Även dottern har varit med kompis. De var ute i skogen och tog julkort :-)
Kom just nu att tänka på att jag oftast skriver på helgen och om vad som blivit gjort. Nu har jag gjort det jag har velat, inga tvång alls och känner mej väldigt nöjd.

onsdag 14 oktober 2009

Tankeställare.

Återigen har saker hänt i min omgivning som får mej att fundera på livet och dess gång. Hur livet kan förändras totalt från den ena minuten till den andra.
Det är inget som har hänt riktigt nära mej, men tillräckligt nära.

Just nu känns det ganska svårt att sätta ord på mina tankar och känslor. Men mycket handlar ju om vad som är viktigt i livet, hur man tar vara på dagarna som går. Ibland känns det som att dessa tankar kan bli för mycket och upptar hela min kropp. Jag vill hitta en balans mellan mina "måsten" och "vill".
Jag är en person som har ganska svårt att göra det jag vill innan jag har gjort både det jag måste och borde. Lite bättre har jag blivit på det men jag VILL bli ännu bättre, för vem vet när livet plötsligt förändras och inte alls är som det var alldeles nyss. När jag tänker så, så känns det ju självklart väldigt enkelt att tycka att man ska göra det man vill. Men sen finns vardagen också. Jag måste jobba, barnen måste till skolan med allt vad det innebär (gympakläder,läxor, matsäck osv.) Barnen har inte så många aktiviteter men några som de ska skjutsas till, det är ett möte här och ett möte där. Tvätten tvättar sig inte själv och maten måste lagas.

MEN, nu är disken borta efter att mannen lagat maten, läxorna är gjorda, inget att förbereda inför i morgon och tvätten får VÄNTA!
Så nu ska jag göra det jag vill! Landa i soffan med en kopp te, en tidning och fjärrkontrollen. För det är jag värd.

Sköt om er!

måndag 5 oktober 2009

Borta.

Ni har väl säkert märkt att min bakgrund inte finns kvar. Jag hade tröttnat på den och försökt att ta bort den. Men det lyckades jag ju inte med. Men så en dag när jag satt och kollade och skrev lite så var den helt plötsligt puts väck. Inte vet jag vart den tog vägen men nöjd är jag iaf.

Under helgen har det varit marknad, eller Mârten som vi säjer. Vädret var inte det bästa, men det blev en tur iaf. Handlade inte så mycket, två sjalar, kokosbullar och faktiskt nya påslakan, så nu ska jag rensa bort lite gamla tråkiga. Kanske behöver man inte ha 8 omgångar i fall nån komer och sover över.....
Idag har inte energin räckt till så mycket och det var faktiskt riktigt skönt att ha en sån dag.
Vi har haft elektriker här och dragit el på vinden idag. Det känns som om vi har stått lite stilla ett tag nu så det ska bli skönt att komma lite framåt igen.

Nu ska jag lägga mej och se om jag orkar läsa lite i min bok, Sommardöden. Gillar den inte riktigt men ska försöka ta mej igenom den.


Go´natt!