onsdag 30 september 2009

Vart tar tiden vägen?

Tycker att september precis har börjat och nu är den slut! Fattar inte att det går så fort. Har inte haft nån värre inspirstion att blogga på ett tag. Jag tittar in hos er men är dålig på att kommentera och skriva själv.

I helgen var jag och en kompis till Göteborg och gick på Bokmässan. Det var en lång dag men mycket trevligt. Skönt att komma hemifrån och bara vara. Vi hann med en liten tur på stan också innan bussen vände hemåt.

På söndagen hade Friluftsfrämjandet familjedag så då tillbringade vi en stor del av dagen där. Det var också en hel del här hemma. Nu är snart alla fönster putsade och jag har "gjort" höst.

I våras var vi ju några som påbörjade "Projekt äta rätt och motionera" tillsammans på jobbet. Det har väl blivit lite olika resultat för oss kan man säga. Jag funkar så att jag kan vara jätteduktig ett tag och följa ett program till punkt och pricka för att sen släppa det helt. Det är ju definitivt en modell som inte funkar för att gå ner i vikt och hålla den! Just nu känns det som om mina tankar ständigt kretsar kring mat och vikt. Vikten i sig, siffrorna på vågen, har inte så stor betydelse, utan hur jag mår och vilken bild jag har av mig själv. Egentligen mår jag alldeles utmärkt, jag har en underbar familj, ett jobb och jobbarkompisar som jag trivs med, vänner osv. Men sen kommer ändå det där att inga kläder passar, finns inget i garderoben, det är inte kul att köpa kläder ...... Träningen har jag kommit igång hyfsat med så jag vet ju att det är maten som ska till. Valet är mitt och jag vet hur jag ska göra ändå så blir det inget för mig.
Någon som kan ge mig en spark i baken för att komma i gång??

Ja det blev ju ett skapligt långt inlägg, jag som inte tyckte jag hade nåt att skriva om! Det var väl inte så positivt men det är där jag befinner mig nu.

Imorgon väntar en hel dag med föreläsning, hoppas den är bra.

söndag 20 september 2009

Som det var tänkt.

Ja helgen blev nog ungefär som jag hade tänkt mej. En sväng på stan med barnen i går. Sonen har spelat kornett i ett år men ville nu inte fortsätta. Han ville nu spela ukulele i stället. Det kan man inte spela på musikskolan, men vi kom överens om att köpa en ukulele och kunna spela lite här hemma. Denna införskaffades alltså i går, röd och fin, och sonen var jättenöjd.
Sen fortsatte jag och sonen att plocka iordning på hans rum. Vi började för ett bra tag sen men blev inte färdiga. Vi hann inte riktigt färdigt igår heller,men en bra bit på väg. Promenad med grannen blev det också. Kvällen avslutades med Här är ditt liv.

Idag fortsatte vi greja på sonens rum och nu är det klart. Dammat, golven dammsugade och skurade, fönstrena putsade. Skönt att det är rent och städat åtminstone i ett rum.
Promenad blev det idag också. Tvättmaskinen har blivit körd några gånger och strykhögen är borta.

Har också läst lite inredningstidningar och slappat som jag skulle :-)

Mannen har jobbat och barnen har varit med kompisar.

Nu blir det Ensam mamma söker och därefter Kommissarien och havet.


Ha dé!

fredag 18 september 2009

Äntligen helg!

Skönt att det äntligen är helg. Det känns som om den här veckan varit extra lång. Efter en god tacos middag ser nu dottern på en film och sonen och mannen på en annan. Jag känner mig inte sugen på någon av dem så det får bli bloggar i stället. Då håller jag mig ju vaken också :-)
Under helgen ska jag försöka hinna både slappa och få en hel del gjort har jag tänkt. Ska iaf bli skönt att vara ledig.

Ha en bra helg!

onsdag 16 september 2009

Kornö.

Helgen som gick tillbringade vår familj på Kornö utanför Lysekil. Det var en resa i friluftsfrämjandets regi. Vi var 9 familjer som åkte, de flesta har barn i sonens klass. Båda barnen hade kompisar och det var en underbar helg då vi inte gjorde någonting. Visar några bilder men de flesta var det folk med på, så de spar vi i familjen.



En helg då vi laddade batterierna och njöt i fulla drag.

måndag 7 september 2009

Jobbigt!

I kväll har jag varit på ett bodystep pass. Det var väldigt längesen jag var det, så det var svårt och fruktansvärt svettigt. Men jag känner mej jättenöjd nu efteråt. Har börjat komma igång så smått med träningen igen och hoppas nu kunna hålla i det.
Mitt äta rätt och motionera projekt kom liksom av sig nånstans efter vägen. Just nu är jag inte riktigt motiverad att ta ordentligt tag i mitt ätande, men vi är iaf tre stycken på jobbet som inte ska äta godis från 1 september fram till jul. Det har ju redan gått en vecka och det har gått jättebra.

Nu blir det en tekopp och en stunds mys i soffan.

söndag 6 september 2009

Ännu en helg.

Den här helgen tycker jag faktiskt att jag har hunnit med riktigt mycket.
Igår började jag och dottern med ett besök på en höstmässa. Där stod bla Sara-Drullputta, Pia-Vardagsrummet och Annas tankar o funderingar och sålde sina fina skapelser. Jag köpte en toalettskylt, tändsticksask mm. I övrigt var det mest skräploppis i mitt tycke. Och så fanns det massor av frukt och grönsaker, så det blev det också en del.

Sen var det dags för sonen att spela fotbollsmatch. Återigen blev det en vinst i inomhushallen. Tur att den finns för på planerna behöver man simfötter i stället för fotbollsskor.

Avslutade kvällen med god mat och dryck, sen blev det Wallander - Skulden för mej och mannen. Har sett de flesta Wallanderfilmerna och tycker de är helt ok.

Idag har jag varit ensam hemma större delen av dagen. Sonen och mannen började med att och på Lufsarna (Mulle för större barn). Sonen åkte sen med en kompis hem och mannen åkte och jobbade. Dottern har varit med en kompis hela dagen.

Jag har tagit det lugnt men ändå fått en del gjort och det känns skönt. Först tog jag tag i min strykhög som inte har försvunnit trots att jag väntat så länge. Därefter en promenad i solen och det var faktiskt riktigt varmt. Sen njöt jag en stund i solen med en tidning. Har också hunnit med lite småplock här och där. Inga större projekt utan små saker som liksom aldrig blir gjorda.

Sen var jag ju tvungen att se på premiären på Ensam mamma söker. Känns som att det börjar bli lite uttjatat men jag kommer säkert att titta i alla fall.

Nu ligger barnen i sina sängar och jag väntar på att mannen ska komma hem. From september jobbar han till kl.22 istället för 21 på sina kvällspass och det är ganska stor skillnad.

Imorgon väntar en ny vecka. Mitt arbetslag börjar den med planeringsdag. Det har vi en gång i månaden och det är otroligt värdefullt att ha en dag att hinna prata och planera.

Ha en bra vecka!