söndag 23 augusti 2009

Bloggångest.

Har nu suttit en stund och kollat alla bloggar jag brukar besöka. Funderar nu på om jag ska skriva ett inlägg ( och det gör jag ju). Vad ska jag skriva om då? Har på slutet haft lite kluvna tankar om bloggandet. Vad har jag att skriva om? Vem skriver jag för? Vem vill läsa det jag skriver? Är det viktigt om nån läser? Borde jag ha mer bilder och isf på vad? Känner inte att jag har ett hem att " visa upp" på bloggen. Där ungefär befinner jag mig just nu i bloggandet. Tiden får nog utvisa vad jag vill tror jag.

Helgen har varit bra. Igår plockade jag och mannen 12 liter lingon som sedan har rensats. En del har blivit sylt, en del ligger i frysen och en del fick svärföräldrarna.
Vi hittade lite kantareller också. Det brukar inte jag hitta så det var riktigt kul.

Idag har sonen spelat fotboll. Bortamatch ca 8 mil bort så det tar en stor del av dagen, speciellt när man inte hittar dit!

Skulle kunna tänka mig att vara ledig en dag till, men det blir säkert helt ok att komma till jobbet också. Sonen tyckte det var bra att han haft roligt under helgen för då går den fort och det blir skola igen. Det var väl ett bra betyg till skolan!

söndag 16 augusti 2009

Hamnfest och mera fönster.

Så var det söndag kväll igen, en helg går allt otroligt fort.
Igår var hela familjen på Hamnfesten och såg och hörde EMD och Tomas Ledin. Vädret var ihållande regn så trots regnställ var vi rejält blöta. EMD var bättre än jag hade väntat mej och Ledin var helt otroligt bra. Han spelade alla bra gamla låtar.

Idag vaknade vi till blå himmel och bror, far och man kunde få in det sista av våra tre takfönster. Det har gått över förväntan och känns skönt att det momentet är klart. Det blev så mycket trevligare att vara däruppe nu.

Sonen har spelat fotbollsmatch idag och det blev den första förlusten i seriespelet, 2-3. De hade nog inte riktigt vaknat till efter sommaruppehållet än, men det är ju bra att inte alltid vinna också.

Jag hade tänkt att få mycket gjort under helgen eftersom jag inte hinner nåt under veckorna nu när jag jobbar. Det har inte blivit alls mycket gjort men strykhögen och alla andra högar ligger väl kvar skulle jag tro.

Imorgon väntar en ny arbetsvecka, nu kommmer de flesta barnen tillbaka och vi får även nya barn. Spännande!


Trevlig kväll!

söndag 9 augusti 2009

Ett av tre!

Igår var min pappa och bror här och hjälpte mannen att sätta in det första av tre takfönster. Så här såg det ut i innan de började.



Takpannor är bortplockade och hålet är gjort. Kändes lite pirrigt att göra hål i taket måste jag säga.
Själva fönstret är på plats. En del jobb runt omkring återstår ännu. Jobbarna visar ju inte sin bästa sida, men det är vad jag kan tänka min att visa på bloggen :-)

Och så här blev det inne med ett fönster. Skönt, nu kan mannen få både ljus och luft när han ska jobba däruppe.


Det blev en lång arbetsdag, men de hann klart och det var nog bättre än de hade förväntat sig.
Nu är det två fönster kvar. De är lite värre att få på plats. Vi bor i ett sutteränghus så fönstret idag sattes in på baksidan där det är en våning. De andra ska vara på framsidan där det är två våningar. Funderar på att hålla mig hemifrån när de ska sätta in dem.
Första arbetsveckan är avklarad och har varit helt ok. Imorgon kommer alla kollegor tillbaka och förhoppningsvis även lite mer barn. Jag tycker inte om när det är för lugnt på jobbet.
Vet inte riktigt vad dagen idag kommer att innehålla. Sonen skulle ha spelat fotbollsmatch, men han har varit sjuk så han ska inte vara med. Vi får se om vi åker och tittar.
Dottern sover hos en kompis så henne ser vi nog inte på hela dagen skulle jag tro.
Ute är det varmt men solen vill inte riktigt komma fram än. Men vi hoppas att den kommer!
Ha en bra söndag!

måndag 3 augusti 2009

Första dagen.

Så var första arbetsdagen gjord. Det gick över förväntan att komma ur sängen kl.5.10 i morse. Kul att träffa arbetskamraterna igen. Det är alltid lika spännande att börja jobba och se vilka barn som dyker upp. En del som skulle komma, kommer inte och en del som inte skulle komma, kommer. Idag var det flest av de som inte kom så dagen blev väldigt lugn. Skönt med en mjukstart och få i ordning lite innan det drar igång på allvar.

När jag kom hem hade jag bakabstinens. Jag har inte bakat på ett bra tag. Det var bara att sätt igång, det blev Leilas kolasnitt, havrekakor och kanelskorpor. Nu gick dock luften ur mej och inget mer kommer att bli gjort.


Ha en fortsatt trevlig vecka!

söndag 2 augusti 2009

Slut.

Nu är semestern slut och i morgon är det dags att börja jobba. Jag är mer än nöjd med min semester och det känns helt ok att börja jobba. Kanske känns det inte lika ok när klockan ringer kl.5.10 i morgon.

Jag har hunnit med massor under den här semestern tack vare att det inte varit världens bästa väder! Det gäller ju att tänka positivt!!

Jag hade fint väder med sol och bad första veckan. Sen har det blivit en del gjort här hemma, jag har varit på lite olika konstutställningar mm, umgåtts med vänner, gjort ett antal arbetsdagar på Gammelvala för att jag har velat det.
Mannen är ledig ytterligare tre veckor så jag har bara mej själv att tänka på, det är rätt så skönt.
Kanske får ni en rapport om första arbetsdagen i morgon.
Ha det gott allihop, vare sej ni har semester eller jobbar!