måndag 27 april 2009

Vanlig måndag.

En vanlig måndag går mot sitt slut. Soffklädseln är nu på plats igen, räkningarna är betalda och en del papper undanrensade.
Förkylningen vill inte riktigt släppa taget om mej, men jag börjar bli lite trött på den nu.
Vägningen gick hyfsat, har varit dålig på att skriva upp resultat och har därför lite svårt att komma ihåg, men totalt är det i alla fall -5,5 kg.
I morgon har vi planeringsdag på jobbet och då har jag alla mina 7 utvecklingssamtal inbokade. Det är skönt att få dem avklarade på samma dag och inte behöva dra ut på tiden.
Nu blir det en kopp te och nya Allt i hemmet i min nytvättade soffa.

söndag 26 april 2009

Ny dator.

Min frånvaro på bloggen beror på att min dator håller på att dö:( Den beter sej lite som den vill, och när det vill. Vi har haft den inlämnad och enligt dem så är det otroligt att den fortfarande lever. Så nu har även mannen insett att vi behöver en ny dator. Det tycker jag är jättekul men då kommer genast alla frågor. Vad ska vi ha, vad behöver vi?? Jag kan ingenting och mannen ännu mindre, så om ni har tips så tas de tacksamt emot.
Jag har haft en bra äta-rätt vecka, hoppas det visar sej på vågen i morgon.
I går var min pappa här och hjälpte mannen på vinden. Nu har vi snart ett spånskivegolv att gå på. Det har gått ganska trögt ett tag men nu börjar vi få lite flyt. Efter en tur på stan med dottern (provade förresten ursköna sandaler, men måste sandaler kosta 899:-?) började jag skura utemöbeln i det härliga vädret. Det var en del jobb så jag hann inte riktigt klart. Tanken var att jag skulle fortsätta i dag, men var var solen? Det var inte alls lockande att gå ut så jag började röja inne. Soffklädseln åkte av och in i tvättmaskinen, mattorna åkte ut, golv dammsögs och torkades och jag dammade riktigt ordentligt. Soffklädseln hann inte torka men jag känner mej nöjd med min insats.
När sonen hade varit på fotbollsträning packade vi matsäck och åkte på utflykt. Vi gick en runda, tittade på utsikt och väldigt myket vitsippor, grillade korv och pinnbröd. Det blev en bra avslutning på en bra helg.

Önskar er en bra start på veckan!

lördag 18 april 2009

Äntligen!

Nu har jag plockat årets första bukett med vitsippor. Det gillar jag!
Annars händer inte så mycket, jag är fortfarande ganska förkyld. Har dammsugit huset och det var mycket välbehövligt.
Ska ta en bloggrunda, läsa lite,laga mat och se på tv. En slapparlördag med andra ord.

Ha en bra helg!

onsdag 15 april 2009

Ensam och förkyld.

Barnen har påsklov och är hos mormor och morfar från tisdag kväll till torsdag kväll. Mannen är på körövning. Och jag är alldeles ensam och det är rätt skönt ibland. Har fått en förkylning som bryter ut mer och mer ju längre dagen går. Näsan rinner, ögonen svider, halsen gör lite ont och jag nyser. Men vad gör väl det? Nu är det vår och allt känns så mycket lättare, tänk er bara när 21 barn ska klä på sig för att gå ut på jobbet.
Efter jobbet idag blev det en liten tur på stan. Köpte en kjol som hängde där och bara ropade på mej och nya mörkturkosa handdukar till badrummet. Var in på biblioteket och lånade några böcker. Har så mycket på min "vill läsa"- lista nu, så det ligger en hel hög bredvid sängen. Så nu ska jag faktiskt sätta mej och läsa och inte göra nåt mer idag!

Ha en bra kväll!

söndag 12 april 2009

Ro i själen och skattjakt.

Det blev en underlig rubrik!
Jag känner att jag har fick ro i själen efter bara en dags ledighet. Jag njuter av att bara vara.

Långfredagen gick jag och barnen Äggpromenad i byn där mina föräldrar bor. Det var skapligt lätta frågor, mycket folk och gott fika efteråt. Vi följde med hem till mamma och pappa en stund. Och där började skattjakten!! Mamma har flyttat ca 100 m från sitt barndomshem som i sin tur är hennes pappas barndomshem. Det är en jordbruksgård och har varit i familjens ägo sen början på 1900-talet. Det finns mycket uthus och inte mycket är kastat genom åren. Nu blev jag sugen på att titta vad som kunde finnas, och jag hittade massor!

Bla annat detta fat och kanna i olika hus.

Skrubbat och fint gör det sig så här bra på min kommod som min mammas farfar har gjort på 30-talet.



Jag fann också denna fina kaffeburk som det tom var lite kaffe kvar i. Den är nu diskad men har inte fått någon plast än.

Det kommer att bli fler turer i de uthusen kan jag lova:)

På kvällen improviserade vi en gemensam taco-middag med kompisar. enkelt och trevligt.

Påskafton lagade jag lite mat och bakade bröd. Gick en promenad med mannen. Åt lunch hos svägerskan och middag hos mamma och pappa. Det blev mycket god mat och godis för första gången på länge.

Idag är inget särskilt planerat, mannen byter däck och tvättmaskinen snurrar. Det får bli en promenad och en god laxmiddag.

Ha en fortsatt trevlig påsk!

lördag 11 april 2009

Önskar er alla där ute en riktigt
GLAD PÅSK!
Solen skiner och vi har en härlig påskafton. Nu väntar mat hos svägerskan och senare hos mamma.
Återkommer i morgon.

måndag 6 april 2009

Tankarna snurrar.

Som jag skrivit tidigare har jag varit med om några saker som gjort att jag har funderat mycket på "livets innehåll". Tyvärr verkar det som att det bara händer mer och mer såna saker, just nu varken kan eller vill jag skriva om dessa här. Jag brukar kunna "skriva av" mej rätt bra här men nu känns det svårt utan att skriva vad det handlar om. Tankarna snurrar i alla fall. Jag mår egentligen bättre än vad jag har gjort på länge. Jag har gått ner ca 5 kg, kläderna passar allt bättre bara det gör mej glad. Solen skiner och det är vår på gång. Så händer saker som får en att fundera på om detta överhuvudtaget är viktigt! Men ja, för mej känns det viktigt, inte att vara smal och se bra ut men att vara tillfreds med min kropp och må bra. Många motstridiga känslor finns inom mej just nu och drar åt olika håll.
Detta blev väldans osammanhängande och inte särskilt positivt, men det är så mitt liv ser ut just nu.
Imorgon ska vi i alla fall på kalas hos min brorson som fyller 4 år idag. Det ska bli jätte kul.
Och snart kan vi njuta av lite påskledigt, skönt!!
Ha en bra kväll!

onsdag 1 april 2009

1 april.

Idag har jag
  • njutit av vårsolen
  • tränat ett pump-pass
  • dammsugit nästan hela huset
  • tvättat
  • plockat undan tvätt
  • fått ett värmande mail
  • haft ett givande samtal med en förälder
  • inte sett på TV

och är helt tillfreds med dagen. Nu blir det en tekopp, kanske lite TV eller en bra bok. Läser just nu Sista jouren av Karin Wahlberg, den är bra.

Go kväll!