onsdag 26 november 2008

Årets första hyacint



Jag köpte nya "krukor" till hyacinterna . Tyckte dock att det var lite för tidigt för hyacinter så jag började med en ensam. Jag blev riktigt nöjd med dessa.

Idag har jag varit en tur i skogen och tagit mossa till adventsljusstaken. Tänkte att jag kanske kan få ihop en krans också.

Det som annars hänger över mej just nu är barnens adventskalendrar. Jag har broderat varsin åt dom när dom var små och det är lite svårt att bryta traditioner. I år känns det väldigt svårt att hitta på paket till tjejen konstigt nog. Sen ska ju alla 48 paket göras och knytas upp på kalendern!! Men, men det är ju flera dagar kvar av november och nätterna är ju låånga!!

Ljusstakar och stjärnor är i alla fall kollade och det mesta fungerade. Dottern vill ha en ny stjärna, så vi får väl se om vi hittar nån.

söndag 23 november 2008

Pepparkaksbak

..och två julmarknader har jag hunnit med under helgen. Den första julmarknaden var ganska stor och en hel del utomhus. Det var KALLT så det var skönt att komma in och värma sej och dricka kaffe. Vi, jag och barnen, träffade på min svägerska och hennes två pojkar så vi fick umgås med dom lite. Det blir alldeles för sällan tyvärr. Jag köpte lite småsaker som kommer på bild så småningom. Väl hemma igen blev det mat och sen drog sonen igång pepparkaksbaket. Vips så var degen slut och pepparkaksförrådet fyllt.
Söndag: Dags för nästa julmarknad. Den här gången lite mindre, men ändå mycket fina saker.Här blev det julklappar inhandlade så dom får ni inte se.
Naturligtvis har jag också hunnit städa lite och ägnat en del tid åt TV:n och en och annan inredningstidning.
Imorgon börjar jag veckan med sovmorron och börjar inte förrän kl. 10. Skönt!

torsdag 20 november 2008

Räkneverk..

Nu har jag suttit här kväll efter kväll och försökt få till ett räkneverk. Nu kanske jag har lyckats, jag är inte säker. Jag har ialla fall lärt mej att det inte är farligt att prova!
Idag har jag varit på fortblidning hela dagen. Det var lite blandad kompott, förmiddagen var bra och eftermiddagen mindre bra. Det värsta är att sitta still en hel dag, det är inte jag van i mitt jobb på förskolan.
Just nu känns det som om det händer alldeles för mycket saker och en massa saker som strular för oss. Då känns det lite jobbigt, men vi får försöka fokusera på det som är positivt i tillvaron.
Usch vad gnälligt det här blev. Jag är oftast positiv men i bland blir det bara för mycket. Jaja i morgon känns det säkert bättre!!
Ha en bra kväll!

söndag 16 november 2008

Ännu en helg...

till ända. Jag har en förmåga att inte kunna bestämma mej för vad jag ska göra. Det finns så mycket som jag måste, borde och vill. Sen är det så att jag har svårt att göra sakerna jag vill innan jag har gjort sakerna jag måste och borde. Men de sakerna är ju inte alltid så kul så då drar jag lite på det och så blir det ingenting vettigt gjort varken måste eller vill. Någon mer i detta avlånga land som beter sej så??
Jag och dottern har i alla fall plockat på hennes rum. Vi tapetserade om där för ca ett halvår sen, och då hade hon lite svårt att bestämma sej för vad som skulle finnas kvar och inte. Det är inte så lätt att vara stor och liten på samma gång. Nu har vi i alla fall fått till det på rummet , det behövs bara en ordentlig dammsugning och torkning. Vem vet kanske blir det rent av gjort i kväll.
En annan sak jag har funderat över är julen och hur man firar den. Man ska räcka till på så många ställen och alla ska vara glada. Ändå har varken jag eller maken skilda föräldrar. Visst är det små problem man har egentligen! Tänk om man bara kunde göra som man själv vill. Hur firar ni andra julen?
Det blev ju en salig röra, det här inlägget men det är tankar som far runt i skallen just nu.
Ska försöka läsa lite studielitteratur och sedan avsluta kvällen med det jag vill....tror jag.
Ha en bra kväll.

söndag 9 november 2008

Tiden går fort..

när man har roligt, säjs det. Då måste i alla fall jag ha väldigt roligt på helgerna, för knappt hinner de börja så är de slut!



I går blev det en tur på stan för att köpa farsdagspresent och present till sonens kompis som skulle ha kalas på kvällen.


Det blev också..
fyra stora goda limpor...
en burk hemgjord müsli, som går åt som smör i solsken...




och ett grundligt städat badrum.

Kvällen avslutades med lite pyssel, det blev några påsar till, och TV med Svensson, Svensson och Brottskod försvunnen.

Idag har jag och barnen varit hos mamma och pappa och tagit reda på en massa kött som vi har köpt av min morbror som har djur. Nu är frysen välfylld, det känns bra.

Nu blir det lite bloggande och kanske hinner jag att stryka lite innan Ensam mamma söker börjar. Nån mer än jag som följer detta program?

Ha en bra start på veckan!

onsdag 5 november 2008

Chock...

på jobbet i morse. Jag försov mej!!! Det har inte hänt på de åtta år jag jobbat på detta jobb. Vaknade en kvart efter att jag skulle ha börjat och naturligtvis öppnade jag och skulle ta emot alla barn. Turligt nog är vi fler i huset som öppnar och min kollega är ganska "cool". Snabba ryck och jag var där 45 minuter senare än jag skulle.
Sen har dagen rusat på i ett fasligt tempo. På eftermiddagen var arbetslaget på kurs. Därefter var det bara hem och ladda för föräldramöte i sonens klass. Mannen jobbade kväll så som tur är så har jag snälla föräldrar som kan ställa upp och köra barn och få i dom lite mat.
När jag äntligen landade här hemma kunde jag gå igenom posten och se att jag hade fått mina fina kakformar som jag vann hos Sara med flera! Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra med dom.

tisdag 4 november 2008

Jag har haft fullt upp med att titta in hos alla andra och inte skrivit själv. Vi hade i alla fall en helt underbar helg med strålande sol OCH en ledig man.

Fredagen var jag ledig och iordningställde barnens Halloweenparty , fick sonen klippt och gjorde av med en hel del pengar på stan. Partyt blev mycket lyckat och en bra avslutning på höstlovet.

Lördagen var mest en slappardag med promenad, god mat och familjemys.

Söndagen bestod av däckbyte och en tur med barnen för att dela ut alla jultidningar de har sålt. Det blev också ett träningspass. Det är så skönt när man har kommit igång att träna!

Igår började veckan med en sjuk kollega och vi andra som jobbade var heltokiga. Ingenting fungerade som det skulle men roligt hade vi och dagen tog slut!!

Jag väntar just nu på att orken och tiden ska infinna sej för att jag ska få in lite bilder här, det blir ju genast lite roligare då. Jaja den kommer väl kanske nån dag när man minst anar det!!
Ha det gott!!!