fredag 31 oktober 2008

Jag har fått min första utmaning av Syster yster. Man skriver sju saker om sej själv och utmanar sju andra bloggar.

1. Jag har ett speciellt fack i hjärnan, där jag lagrar mååånga telefennummer och registreringsskyltar. Det kan vara bra att kunna!!!!

2. Choklad är GOTT! Favoriten just nu är Marabous mjölkchoklad med lakrits.

3. Jag vill gärna ha koll på det mesta själv. Har lite svårt att lämna över till nån annan. Jobbar på det och det har blivit lite bättre.

4. I min ungdom har jag städat på ett häkte. Det var faktiskt lite spännande.

5. Jag åker hem till mamma och manglar mina lakan. De måååste vara släta och det tycker sonen också.

6.På min köksbänk samlas alla möjliga och omöjliga saker. Jag tycker inte om röra, men där får jag aldrig ordning.

7. Jag gör gärna listor på allt. Att göra, att packa, ärenden osv...

Jag skickar utmaningen vidare till Veras vimsiga värld, Vardagsrummet, Annas tankar och funderingar. Det är nog de som finns kvar som kollar min blogg så det får räcka. Är det någon annan som tittar in och känner sej utmanad så är det bara att svara!!

Idag har jag tagit ledigt eftersom barnen har höstlov. Sonen och en kompis ska ha Halloweenparty, det har blivit lite tradition för dom. Så dagen kommer att ägnas åt att handla, duka mm. Ska försöka få en klipptid till sonen som är alldeles för långhårig. Kanske hinner jag också röja på köksbänken!!!
Ha en bra fredag!!

tisdag 28 oktober 2008

Pyssel

I torsdags var jag på Panduro och inhandlade en hel del pyssel. Hjälp vad dyrt det blev!
I lördags plockade jag ochbarnen fram allt pyssel på vardagsrumsbordet.



Sonen tovade en liten gullig domherre, den blev jättefin. Dottern tovade en julkula och gjorde några julkort.


Själv sydde jag några påsar som jag blev riktigt nöjd med. Jag kan tänka mej att göra såna i alla möjliga storlekar och mönster.
Idag har barnen spenderat dagen hos mormor och morfar för att få vara lediga på höstlovet. De kom hem nu på kvällen. Då hade mannen hämtat två stora kartonger med jultidningar, så nu har vi sorterat och lagt i högar. Nu ska de bara komma till sina ägare, det passar ju bra att barnen är lediga.
Jag har tagit ledigt på fredag för att umgås lite extra med barnen och då ska sonen och hans kompis ha Halloweenparty.



måndag 20 oktober 2008

Nu har den kommit!!

Boken Enfröjdefull jul låg och väntade på mej idag när jag kom hem. Där fanns det mycket fint att göra.

T ex fina påsar till godis eller annat gott. Såna är jag lite sugen på att göra, men det blir inte ikväll.

Just nu är det riktigt höstrusk och man blåser nästan bort om man vågar sej ut. Så det är bättre att stanna inne!!
Idag har jag varit till tandläkaren med sonen som har slagit i en framtand så den var lite lös. Han har ända sen han var liten slagit i sin mun och tänder när han ramlat. Hittills har det dock gått bra och det var ingen större fara den här gången heller. Tanden kommer antagligen att växa fast, det känns skönt.
Nu ska jag hänga tvätt och baka lavendelskorpor.

torsdag 16 oktober 2008

Gott och blandat

När sommarens blommor blommat ut stod min damajeanne(heter det och stavas det så??) utan blommor ett bra tag. Jag funderade vad jag ville ha och tittade lite överallt men hittade inget jag gillade. Sen bara ramlade jag över de häe en dag på stan när jag minst anade. Visst är det ofta så att man hittar saker lättare om man inte letar! Nu pryder de sin plats i hörnet vid köksbordet.



Nu är min tallrikshylla äntligen uppe!! Jag trodde att jag hade mycket saker att få upp i den men det känns lite halvfärdigt. Får nog ta en tur till mamma och se om han har några bra saker.
Imorgon är det fredag igen och snart helg, det ska bli skönt!!

onsdag 15 oktober 2008

Pysselsugen!

Jag vill pyssla! Men jag vet inte riktigt vad och när jag ska få till det. Igår var jag och tittade på en stickutställning med mycket fina saker. Då blev jag väldans sticksugen. Idag när jag kom hem satt dottern och tränade på att sticka, då blev jag ännu mer sugen.
Dessutom väntar jag på en julpysselbok från Skaparglädje som jag hoppas ska ge mycket inspiration. Jag har i alla fall inhandlat lite jultyger på IKEA.
Det får bli allt för idag. Ska försöka kurera min hals som ännu inte är återställd.

måndag 13 oktober 2008

Spännande...


var filmen Solstorm som vi såg igår, och jag somnade INTE i soffhörnet! Idag har jag lite ont i halsen så det blev inget träningspass. Det är så tråkigt, när man äntligen har kommit igång så kommer det nästan alltid en förkylning. Den går väl över och jag får ta nya tag. Vi har skickat in barnens jultidningsbeställning. Vilket pyssel innan jag till slut fick allt att stämma!! På ena förlaget har dom valt att bara ta pengar så det blir en skaplig slant. På det andra förlaget väljer dom att lägga till av förtjänsten och ta ett Nintendo Wii. Nu får det bli en stor kopp med te med honung och slapparläge vid TV:n. Förresten så måste jag nog läsa lite kurslitteratur!!

söndag 12 oktober 2008

Helgen är till ända

Gårdagen spenderade jag och barnen i det stora köpcentrat ett antal mil härifrån. Vi hade med oss en hel del saker hem!!! Bla en lådhurts som sonen ska ha under skrivbordet. Den sattes ihop direkt och är nu välfylld med saker. Kvällen avslutades sedan med pizza och Stjärnor på is.
Idag har jag städat klart på sonens rum så nu är det riktigt fint där inne. Jag passade på att vara ute och höststäda i trädgården i det soliga vädret. Sen fick det bli ett "pumppass", just nu är det jättekul att träna!! Efter det var det inte fel med varma kantarellmackor. Nu sover barnen snart och jag och maken ska försöka se på Solstorm.

onsdag 8 oktober 2008

Vinden

När jag började blogga var tanken att det till stor del skulle bli en sorts dokumentation över vårt vindsprojekt. Hittills har jag inte skrivit ett ord om det!! Vi bor i ett sutterängradhus med oinredd vind. Många grannar har inrett vinden och fått små mysiga rum. Vi har länge funderat och funderat om vi har lust, råd och ork att göra det. Så har vi nu äntligen bestämt oss för att göra det som ett långtidsprojekt. Vinden är nu "utrymd"....jisses vad skräp det fick plats där uppe!! Mycket är slängt, en del skänkt och mycket är kvar i garaget iväntan på skolans årliga loppis. Mannen spenderar så mycket tid som möjligt på vinden....vilket inte är allt för mycket med heltidsjobb och alla andra sysslor. Så småningom ska jag visa bilder där ifrån.

Nu till något helt annat!! Idag har jag och fem av mina jobbarkompisar bokat biljetter till Peter Jöbacks julkonsert!!!! Den julskivan brukar gå varm i CD-spelaren här hemma så fort det blir "lovligt" att spela julmusik. Jag längtar redan!!

torsdag 2 oktober 2008

Dagarna de går..

och går efter varandra... Så sjunger vi varje dag på mitt jobb och det känns banne mej som om de bara går fortare och fortare! Idag hämtade jag sonen på fritids, hem och lagade mat. Hann med att sätta en matbrödsdeg och starta en tvätt. Efter maten röjde jag i köket och barna städade hos sina husdjur, två marsvin. Det är ett ständigt tjatande om matning och städning men nu blev det gjort nästan utan bråk. Jag hade nämligen lovat barnen att vi skulle se på film ikväll. Så efter att ha hängt tvätt, startat en ny maskin, strukit och hängt upp nya gardiner i vardagsrummet så bänkade vi oss framför tv:n. Vi såg Guldkompassen, inte riktigt i min smak men det är inte så ofta jag "offrar" mej för barnen. De var nöjda ända till slutet som var jättekonstigt. Det blev liksom inget slut!! Nu börjar däremot den häe dagen närma sej sitt slut. Brödet är utbakat, barnen ligger i sina sängar och jag väntar på att maken ska komma hem från jobbet. Kanske orkar vi se Lyxfällan som jag spelar in, det tycker jag är ett intressant program. Lämna gärna ett avtryck om ni är inne och kikar!!